KWB Hove viert 30 jarig bestaan

Met een stemmige, feestelijke eucharistieviering, voorgegaan door pastoor Paul Cools opende de KWB Hove op een zonnige tweede Pinksterdag de festiviteiten.
Mooie uitgezochte teksten, stemmige muziek en gedreven koorzang van het koor o.l.v.. Frans Jacobs en ondersteund door voorbeeldig orgelspel door Pater Jan Wauters van Don Bosco in Vremde zorgden voor een beklijvende viering waarin ook overleden leden werden herdacht.
In zijn homilie beklemtoonde pastoor Paul het belang en de opdracht van een (middenveldorganisatie’, meteen maakte hij ook de link tussen de symbolische elementen in de misviering in deze Pinkstertijd en de boomplanting die na de misviering zou volgen.

Met een stevige samenzang ‘Uit vuur en ijzer’ en het Alleluja van Händel op het orgel, werd meteen de toon gezet voor deze feestelijke KWB-dag.
Daarna trokken alle genodigden naar de terreinen achter de sporthal om onder zéér ruime belangstelling 2 bomen te planten: een linde als herdenking en verwijzing naar het verleden en een tamme kastanje als link en knipoog naar de jeugd en de toekomst die nog moet ontbolsteren…
Iedere aanwezige stak een handje toe en droeg zijn ‘schupje’ bij om de bomen een vaste plaats te geven om open te bloeien naar de toekomst.

Daarna was het de hoogste tijd om op de zéér verzorgde receptie te genieten van een natje en een droogje en van het gekeuvel met elkaar.
Voorzitter Frans Sermeus bedankte de aanwezigen: burgemeester Luc Vuylsteke de Laps, en het bijna voltallige schepencollege, Els Nelen-Pauwels, Hilde Van Driessche en ook trouwe KWB-er Jos Peeters.
Ook oud-bestuursleden werden niet vergeten: Lus De Clercq en Eddy Albertijn.
Tot slot werden de meer dan 70 aanwezigen bedankt en werd een toast uitgebracht op de eensgezinde KWB-jarige.

De aanwezigen genoten van het assortiment dranken, verzorgd door Speranza, wat meteen voor een Italiaans tintje zorgde. Het was genieten van een overvloed aan fijnzinnig, kunstig klaargemaakte hapjes van Lamme Goedzak en Co.
Ondertussen stonden de tafels gedekt, en hing er barbecue in de lucht, tijd dus om de benen onder de tafel te schuiven en te genieten voor kundig gebakken vlees en een ruim assortiment aan sausjes en groenten. De mannen van sporthal Weyninckhove hadden hun beste beentje voorgezet….lekker genieten..!
Wie even het warme terras wou ontvluchten, ging binnen genieten van een met veel werk en kunde samengestelde fotomontage: ‘KWB door de jaren heen’, in elkaar geknutseld en verzameld door het ‘familiebedrijf’ Herman Corsmit en Co.

Nadat het eten wat gezakt was, was het op twee speelvelden testen hoe vaardig de durvers waren met het Kubb-spel. De beginnelingen, jong en oud en ook de wat meer ervaren spelers waren voor enkele uren zoet met dit prachtige buitenspel. Eén spel op onbeslist en eentje op gelijkspel.
Bij het laatste natje rond 18.30 uur, was het tevreden terugkijken op een prachtige KWB-dag: het was ongelooflijk zalig geweest!