deHOVEnaar in diepe rouw

jos oppersJos Oppers

Jos was…

En dan aarzelen we… want met woorden omschrijven wat Jos betekende voor deHOVEnaar, kan niet méér zijn dan een vruchteloze poging om zijn werkelijke waarde weer te geven.

Hij was de (meestal onzichtbare) steunpilaar van onze vereniging, bijna de laatste van de overgebleven pioniers van het eerste uur.

We voegen hem toe aan de eregalerij van Hovese grootheden, naast legendarische figuren als Ivo Roels, Rik Blomme en Camiel Van Aelst, om het te houden bij enkele namen die bij vele Hovenaars nog in een levend verleden figureren.

We houden het voorlopig bij deze korte mededeling omdat de impact van het verlies ons zo diep heeft getroffen en zo zwaar weegt dat we het allemaal een beetje willen laten bezinken en de verslagenheid moeten verwerken.

In ons volgend nummer zullen we een poging doen om op passende wijze hulde en eerbetoon te brengen aan Jos, en zijn figuur en zijn waarde uitvoerig te belichten. Aan echtgenote Erna, kinderen en familie, bieden wij onze oprechte christelijke deelneming aan.

De redactie